kurucu-foto

KURUCU

İstanbul Media Group Yönetim Kurulu Başkanı

Suna Üçkarışoğlu beyin takımı olarak gördüğü arkadaşlarını toplayarak yaptığı konuşmasını, -ki daha sonra onun ‘manifestosu’ olarak anılacak olan- şu sözlerle bitirir. “Unutmayınız! Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız! ‘21. Yüzyılın Bir Amaçla Yaşamayı Bilen Oluşumu!’ olarak dünyaya eşi benzeri görülmemiş projeler üreteceğiz. Değişim ve gelişimin temelinde üretim vardır.” Daha sonraki yıllarda bu sözler, İstanbul Media Group’un temel ilkesini oluşturacaktır.

Suna Üçkarışoğlu, 1965 yılında İskenderun’da doğdu. İskenderun Cumhuriyet Lisesi’nde okudu. Ancak modern eğitim sistemi ilgisini çekmiyor, o daha çok klasik eğitim veren İskenderun Lisesi’nin matematik, cebir, kimya, fizik, mantık, psikoloji kitaplarını okumaktan keyif alıyordu. Elbette bu durumunda 13 yaşında okumaya başladığı Aristoteles’in kitapları etkendi.

1981 yılında babasının kitabevinde iş hayatına atıldığında 16 yaşındaydı. Ancak oraya ait olmadığını, bu şekilde çalışmaya devam ederse İskenderun sınırları dışına çıkamayacağını fark etmesi uzun sürmedi. 1982 yılında babasına, kendi çizdiği yolda ilerlemek istediğini söyleyerek iş yerinden ayrıldı. İdealist yapısı ve kocaman düşleriyle, Ekspres Gazetesi’nde muhabir olarak göreve başladı.

Bir yandan gazetecilik mesleği hakkında yetişirken, diğer yandan arkadaşlarıyla 1980 yılında yaptığı toplantıda anlattığı, İstanbul Media Group’un temellerini atmaya başladı.

Takvimler 1986 yıllarını gösterdiğinde onun için, İskenderun’da yapabilecekleri bitmişti. Hatay Bölgesi’nin başarılı ilk kadın gazetecisi unvanını kazanmış, Ekspres Gazetesi’nden sonra, Hürriyet Haber Ajansı’nda yaptığı çoğu haberler, ulusal basında yer almıştı. Mesleğine İstanbul’da devam etmek, Sarı Basın Kartı sahibi olmak istiyordu. Babasının tüm karşı çıkmalarına rağmen, 1987 yılında İstanbul’a geldi. Gelir gelmez’de Milliyet Yayınları’nın çıkardığı, Müzik Magazin Dergisi’nde çalışmaya başladı. İstihbarat muhabirliğinden, magazin gazeteciliğine geçişi böyle oldu.

1988 yılında Hürriyet Gazetesi’ne transfer oldu. Sarı Basın Kartı taşımaya burada hak kazandı.

1994’te; beş yıl hizmet verdiği Hürriyet Gazetesi’nden istifa ederek, özel kanalların zirvede olduğu bu dönemde, Mehmet Ali Ilıcak’la el sıkışıp, ATV televizyonuna ‘Alem Programı’nı yapmaya başladı.

1996 yılında Star Televizyonu’nda reyting rekorları kıran Paparazzi Programı’nı yaptı.

1998’de Reha Muhtar’ın ısrarı üzerine Bimaş anlaşmasını çiğneyerek, Star Televizyonu’ndan istifa edip Show Haber’e geçti.

2001 yılında Reha Muhtar’la yaptığı tartışma sonucu, 250 bin liralık tazminatını yakarak istifa etti. Aynı gece Kanal D Haber’le anlaştı. Tuncay Özkan’la çalışmasını hazmedemeyen Reha Muhtar, Anahaber Bülteni sonunda yaptığı yorumda, Tuncay Özkan’ı magazin müdürünü çalmakla suçladı. Bu suçlamanın ardından Tuncay Özkan, Reha Muhtar’ın Ateş Hattı programının karşısındaki saatte, Suna Üçkarışoğlu’nun program yapmasını istedi. Üçkarışoğlu ‘ O Yüzleşiyor’ adlı program formatını hazırlayıp hayata geçirdi.

kurucu-foto2

Suna UÇKARIŞOĞLU

Yıl:1989

Takvimler 2002 yılını gösterdiğinde; Tuncay Özkan’ın, Show Tv’de Reha Muhtar’ın yerine transfer olmasına rağmen, Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı’nın ricası üzerine, orada kalmaya devam etti. Tuncay Özkan’dan boşalan haberin başına Fatih Altaylı getirilmişti.

2003 yılında Fatih Altay’lı ile anlaşamayarak, çıkışını istedi. Hemen ardından da, Kanaltürk İç Yapımları’nda göreve başladı.

2004 yılında Bekir Hazar ile birlikte, Uçankuş’ta Can Tanrıyar’la çalışmaya karar verdiğinde, Show TV’de yayınlanan Uçankuş, Pazar Keyfi, Magazin Mahkemesi gibi programlarla gündemi yeniden belirledi.

2010 yılında ATV İç Yapımlar Yapım Sorumlusu olarak devam ettiği meslek hayatını,

2015 yılında noktalayarak dünya projeleri üreteceği, düşünü kurduğu sinema filmlerini çekeceği, PR ve Danışmanlık hizmetlerinde bulunacağı, genç iletişimcileri yetiştireceği İstanbul Media Group’u kurdu.

Suna Üçkarışoğlu 1981 yılında atıldığı iş hayatından, bugüne kadar geçen 34 yıl içine gazeteci, yazar, senarist, yapımcı, televizyoncu, yönetmen kimliklerini sığdırdı.
Deligonca, Düşlerin Gerçeği, Şöhret Psikolojisi, Her Yerde İşaretler Var, Zulmedici ve Cahil İnsanın Kendini Arayışı adlı kitapları yazdı.
Eski İçişleri Bakanı, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ali Tanrıyar’ın biyografi kitabını yazdı.

O yüzleşiyor ( Tv Projesi / Kanal D)
Magazin Mahkemesi ( Tv Projesi / Show Tv)
Pazar Keyfi ( TV Projesi / Show Tv)
Uçankuş ( Tv Projesi / Show Tv)
Ateş Hattı ( Tv Projesi / Show Tv)
Yaz Boz ( Tv Projesi / A Haber )
Alem ( Tv Projesi / ATV )
Güven Bana ( Tv Projesi / ATV )
Baba Panik Yapma ( Tv Projesi / ATV )
Son Kale ( Tv Projesi / Kanal Türk)
Deryalı Günler ( Tv Projesi / Kanal Türk)
Lale Devri ( Tv Projesi / Kanal Türk)
Paparazzi ( Tv Projesi / Star Tv )
Arım Balım Peteğim ( Tv Projesi / Star Tv )
Televizyon projelerinin yanısıra; Kelebekler Ağlamaz ( Sinema Filmi Senaryosu),
Üç Kağıtçılar ( TV Filmi Senaryosu), Kopmayan Bağ ( TV Filmi Senaryosu)’I kaleme aldı.

Hayır işleri yapmayı da, toplumsal bir görev kabul eden Suna Üçkarışoğlu’nun sosyal alandaki girişimleri;

  • Ved Vakıf Kurma çalışmaları
  • Vav Çocuk Kulübü çalışmaları
  • Türkiye’de Kimsesiz Çocuk kalmayacak projesi
  • Su Projesi
  • Kimsesiz Çocuklar ve Yaşlıların birlikte yaşayacağı eğitim köyleri kurma çalışmaları

TAKIMIMIZ

kurucu-foto3

Suna ÜÇKARIŞOĞLU

KURUCU

onur-uckarisoglu

Onur ÜÇKARIŞOĞLU

CEO